Foto: P-O Sännås

Tingsrättens dom kom den 5 maj, precis elva månader efter att kvinnan hittades död i sitt nedbrända torp, natten mellan den 5 och 6 juni 2016.

Mycket snart började polisen misstänka att den nu dömde mannen hade orsakat kvinnans död. Han var den ende som var med henne i huset när det började brinna och de tekniska undersökningarna har inte kunnat förklara branden på något annat sätt än att den var anlagd.

Kvinnans kropp hittades på sovrumsgolvet och under henne hade det inte brunnit. Hennes kläder hade varit så indränkta i bensin att de fortfarande delvis var blöta när hon hittades.

Mannens förklaring var att kvinnan hade fått bensin på kläderna när hon klippt gräset tidigare på dagen, en förklaring som experterna menar är omöjlig.

Mannens förklaringar till hur det hela skulle ha gått till har också ändrats under det gångna året. Tingsrätten har avfärdat dem som osannolika genom de tekniska undersökningarna.

Bland annat hävdar mannen att en pet-flaska med bensin hade exploderat i sovrummet, vilket avfärdas av experter.

Däremot hade mannen skador som är typiska för när någon stått lutad över en hastigt uppflammande eld.

Kvinnan hade berättat för vänner och familj att hon hade försökt göra slut med mannen ett flertal gånger och åklagaren menar att det är där motivet finns.

Tingsrätten skriver dock i domen att de övriga bevis som åklagaren har lagt fram är tillräckliga för en fällande dom.

Mannen har suttit häktad sedan händelsen. Han förnekar brott och hävdar att han inte har något med kvinnans död att göra.

Mannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning, men anses inte ha lidit av en allvarlig psykisk störning under tiden för mordet. Därför döms han till fängelse. Han ska också betala skadestånd till kvinnans familj.

Nu har mannen överklagat domen på 16 års fängelse till Svea hovrätt.


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Som medlem får du MUSKÖBLADET hem i din brevlåda.

Läs mer här!


Ur Musköbladet nr 3, 2017

Blomstervandring vid Hammar

De vilda blommornas dag samlade ett 20-tal naturintresserade personer, de flesta med lokal anknytning men också flera som aldrig tidigare varit på Muskö och som nu passade på tillfället.

Muskö kyrka – Församlingnytt

Församlingsnytt från Muskö kyrka.

Polisjakt på Arbottnavägen

Natten mot söndagen den 4 juni greps sju ungdomar i 18-årsåldern efter en dramatisk polisjakt med bilar, helikoptrar och hundpatruller på Arbottnavägen.

Ubåtsjaktsövning runt Muskö

Under två veckor i maj övade Försvarsmakten ubåtsjakt i södra skärgården. Främst var det omkring Berga, Stabbo-Bodskär, Horsfjärden och Mysingen som den militära aktiviteten märktes.