Det är nyetablerade Muskö Hästsportförening som står som arrangör till tävlingen som ska återuppliva en terrängbana som inte varit i bruk sedan 1999, då det senast arrangerades fälttävlanstävlingar på Arbottna. Premiären går av stapeln 22-24 juli och välkomnar alla besökare till en händelserik helg med aktiviteter för hela familjen.

Arbottna Horse Show beräknas locka hundratals ridande ekipage. Tävlingsdeltagarna kommer att tävla i dressyr, hoppning och terräng. Poängen från respektive disciplin räknas sedan samman, och ryttare med högst poäng kommer att äras i en prisutdelning. Alla klasser är givetvis öppna för både ponny och häst.

För den icke hästintresserade kommer det att anordnas en hel del kringaktiviteter. Hundtävlingar, musikunderhållning, marknad och catering är några aktiviteter som är med i eventplaneringen. Målet är att skapa ett årligt event som alla kan se fram emot under lång tid.

Tävlingsledningen har förmånen att nyttja marken kring Arbottna, som idag ägs av Drömgården. Markens dryga 220 hektar är utomordentlig för hästtävlingar. Det finns gott om plats för parkering, uppstallning, catering, dressyr- och hoppbana, framridning o.s.v.

Muskö Hästsportförening är en nybildad ryttarförening på Muskö. Föreningens första avstamp blir att arrangera Arbottna Horse Show, och ser stora möjligheter inför framtiden.

Tävlingsledningen har redan märkt en stor efterfrågan på en ny terrängbana i Stockholmsregionen, och ser positivt på att möta den efterfrågan som finns. Efter premiären av Arbottna Horse Show planerar föreningen att anordna både träningar och tävlingar.

Organisationen bakom tävlingen arbetar flitigt för att upprusta terrängbanan och intilliggande tävlingsområde. Mycket av det markförberedande arbetet är gjort, och under vårens gång fortskrider arbetet med att rusta upp hela tävlingsområdet i toppskick inför premiären. Arbetsteamet tar gärna emot fler hjälpande själar som kan tänka sig att bidra med arbetskraft, såväl litet som stort.

Det är gratis inträde hela helgen till samtliga aktiviteter och alla besökare är varmt välkomna. Mer information om tävlingen och kringaktiviteter finns på www.arbottnahorseshow.se och www.muskofestival.se. På hemsidan finns även information för företag som är intresserade av att vara samarbetspartners och synas i samband med eventet.


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Som medlem får du MUSKÖBLADET hem i din brevlåda.

Läs mer här!


Ur Musköbladet nr 2, 2016

Ortnamn på Muskö: Arbottna

Muskös äldsta herresäte. Redan under forntiden känt som ett vikinganäste med en fast borg.

Barn fick träffa djur på Arbottna

Påsklovslediga barn fick den 29-31 mars chansen att besöka Arbottna gård.

Gökottevandring torsdag 5 maj, Kristi himmelfärdsdag

Vandring i området Bruket-Lövhagen-Hagalund-Torsnäs-Rännsvik.

Det händer på Muskö sommaren 2016

Sommarens händelser på Muskö 2016.