Återinvigning av Muskös utegym. Foto: Veronika Ersson

Den 28:e september var det återinvigning av Muskös utegym. Utegymmet har blivit upprustat med flera redskap. I anslutning till utegymmet har det tillkommit två boulebanor. Så nu finns det fyra. Både gymmet samt boulebanorna är till för alla. Ingen bokning eller kostnad. Ligger i anslutning av bygdegården och Muskö If.

Det blev ett välbesökt evenemang med ca 60 musköbor. De som högtidligt klippte bandet var Meeri Wasberg S kommunstyrelsens ordförande, Marina Seinegård C ordförande för kultur- och demokratinämnden samt Frida Söderström Muskö If.

Veronika Ersson, text & foto

Återinvigning av Muskös utegym. Foto: Veronika Ersson

Återinvigning av Muskös utegym. 


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 4, 2021

Muskobladet Nr 4 2021

Arbottna herrgård har renoverats

För tio år sedan sålde Fortifikationsverket Arbottna herrgård med tillhörande mark på 210 hektar för 35 miljoner till företaget Drömgården.

Ansökan om kommunal borgen

Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 13 september behandlades Muskö Bygdegårds ansökan om kommunal borgen och investeringsbidrag inför den planerade nybyggnationen.

Kyrkovalet på Muskö

Söndagen den 19 september hölls kyrkoval i Muskögården. Kyrkovalet är tre olika val; till kyrkofullmäktige, till stiftsfullmäktige och till kyrkomötet.

Muskö Brandvärn – Markbrand och utryckningar

Idag fick vi larm om markbrand 07:14. Vi var först på plats och lyckades få branden under kontroll efter någon timme, då hade även Nynäs brandstation anlänt.