Åtal har väckts mot två utländska medborgare som i december 2019 greps efter intrång på Musköbasen.

De två männen är hemmahörande i Nederländerna respektive Storbritannien. De har tagit sig över taggtrådsstängslet för att rekognosera och tillskansa sig uppgifter som rör förhållanden av hemlig natur.

Männen har tagit över 100 videofilmer respektive fotografier över basen. Minneskorten har beslagtagits. De greps den 2 december, häktades men frisläpptes den 20 december.

Åtalet gäller grov obehörig befattning av hemlig uppgift. Brottet är att betrakta som grovt då uppgifterna de kommit över har stor betydelse för Sveriges säkerhet.


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 3, 2020

Kalle i Lugnet till minne

Torsdagen den 18 juni nåddes vi av beskedet att Karl-Erik Erngren avlidit. Han skulle ha fyllt 87 år i augusti. Närmast sörjande är livskamraten Ingun och barnen Magnus och Ida med familjer.

Ny evenemangskalender

En ny evenemangskalender lanseras nu på Visit Haninges hemsida. Där skall besökare själva kunna sätta ihop paket av aktiviteter under en viss tidsperiod, och få all information som kontaktuppgifter och transporter lättillgängligt istället för att behöva leta runt på de enskilda företagens hemsidor.

Bröt sig in och röjde hemliga uppgifter

Åtal har väckts mot två utländska medborgare som i december 2019 greps efter intrång på Musköbasen.

Ett stort Tack!

Muskö Hembygdsförenings styrelse vill tacka Steningeviks hotell som skänkt oss allt porslin och alla bestick till dansbanelokalen på Grytholmen.