Vi har vistats på Muskö sedan våren 1981 då våra segelsomrar byttes ut mot ett sommarstugeliv. Nu är vi fast boende sen 2012. Med tiden byttes segelbåten mot lite mera bekvämt båtliv. Har dock en liten segeleka som skall rustas så småningom.

Traktorintresset infann sig och 1986 på sommaren åkte vid tillsammans med Lennart Öhman (Björkdal) på en rundresa i södra Sverige via Österlen och Kiviks marknad inkl en snabbtur över Ölandsbron till Öland och en tur även till Danmark. Innan vi återkom till Muskö hade vi hunnit med en sväng upp till Västmanland och Dalarna också.

Någon traktor hittade jag inte på den resan men Lennart o jag åkte ner till Skövde och tittade på några traktorer till. Det blev en guidad tur på Läckö slott den resan också vilket Lennart uppskattade då de hade en härlig restaurang som vi besökte också.

Det slutade med att jag själv annonserade i Tidningen Land och fick ett svar från nästgårds kan man säga för i Sorunda Aska gård fanns en röd David Brown årsmodell 1965.

Den inköptes och jag körde den själv från Sorunda till Muskö. Sen har den varit i min ägo fram till i sommaren 2018 då den fick byta ägare och Bosse Gustavsson Hyttan övertog denna lilla klenod som behövde en upprustning. Jag och Bosse lastade DB och tillbehör och den flyttade från Hvilan till Hyttan.

Vill dela denna solskenshistoria till Musköbladet då denna traktor genomgått en total upprustning av nya ägaren Bosse Gustavsson som är imponerande. Är nöjd med att traktorn fick stanna kvar här på Muskö.

Bilderna får nu tala för sig själv.

Britt Pettersson, foto


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Som medlem får du MUSKÖBLADET hem i din brevlåda.

Läs mer här!


Ur Musköbladet nr 2, 2019

Havsörnarna räknade

Fågelintresserade var ute i terrängen den 2 mars och räknade havsörnar.

De Vilda Blommornas Dag – 16 jun 2019 på södra Muskö

Lättsam vandring på enskild bilväg och lättgången stig till klippor och sandstrand vid havet. Vi tittar på vanliga och lite ovanligare växter utmed vägen och på stränderna.

Efterlysning!

Vi har fått in en efterlysning – vet någon vilken sjöbod detta kan vara?

De ska styra Haninges nämnder

Från 27-åringar till 53-åringar. Det är politikerna som ska styra Haninges nämnder.