Förra året rapporterades fler fall av fästingburna virussjukdomen TBE än någonsin tidigare, bland annat på grund av klimatförändringarna.

533 fall rapporterades, vilket är en fördubbling mot 2020.


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 3, 2022

Kustbevakningen får jaga tjuvfiskare

Från och med den 1 april får Kustbevakningen med den nya kustbevakningslagen rätt att stödja polisens och tullens arbete med brottsbekämpning.

– I det där huset vill jag bo, sa pappa!

Jag minns ännu vår promenad på Muskö, den där helgen i slutet av september 1988. Vår första promenad tillsammans på ön. Över stock och sten, åkrar och ängar. Vi tog bilen bort till Bruket, satte oss på ännu solvarma klippor,  drack termosljumt kaffe i plastmuggar och...

Fortkörare misstänks för rattfylleri

En bilist i 30-årsåldern blev stoppad på Muskö den 4 oktober och fick följa med polisen för provtagning. Den visade att mannen var påverkad av alkohol och narkotika och hade även narkotika på sig.

Våfflor efter mässan i Muskö kyrka

Efter gudstjänsten med små och stora, den 27 mars, hämtade ett traktorsläp upp de som ville och begav sig till friluftsmuseet på Grytholmen.