Lördagen den 8 september hade Flottans Män Nynäshamn förmånen att få nyttja Grytholmens friluftsmuseums område och faciliteter för att anordna FM region mitts årliga femkamp med skaffning. (I region mitt ingår medlemmar från Gotland, Haninge, Norrköping, Norrtälje, Nynäshamn, Stockholm, Södertälje och Västerås).

I år deltog femtio medlemmar, inklusive supportrar, från de olika lokalföreningarna utom Gotland och Norrtälje.

När deltagarna anlänt, vissa med båt, bjöds det på kaffe och smörgås, därefter började femkampen som bestod av en tipspromenad om 12 frågor samt fyra stationer med praktiska moment (pilkastning mot dolda ballonger, modifierad kubb, hitta rätt skruv o mutter som passar ihop samt kast med kasttåg).

När tävlingarna var slut så intogs lunch under tak som bestod av gulaschsoppa, bröd, kaffe och äppelpaj med vaniljsås.

Deltagarna hade även möjlighet att gå runt på området och titta på de olika faciliteter som finns på Grytholmen genom att Jan Karlsson från Muskö hembygdsförening ställt upp med sitt kunnande.

Vädret var som vanligt på Muskö, mest sol trots att det varnats för oväder, en regnskur på eftermiddagen men då satt vi under tak och intog lunch ”tur eller planerat”.

Det skall även nämnas att det var FM Norrköping som vann 5-kampen och tog hem vandringspokalen.

Vi vill tacka Muskö hembygdsförening för att vi fått nyttja denna fantastiska miljö och fina område.
Och ett särskilt tack till Jan Karlsson som ställde upp och hjälpte oss.

Björn Wideberg
FM Nynäshamn

Medlem!

Om någon vill bli medlem i Flottans män, man eller kvinna, och delta i våra trevliga aktiviteter så är kriteriet att man ska tjänstgjort i Marinen tidigare eller fortfarande vara i tjänst, antingen som värnpliktig eller anställd.

Därutöver kan medlemskap sökas hos någon lokalförening om man har stort intresse för Flottan och föreningens ändamål.

Ni väljer väl FM Nynäshamn!

Flottans Mäns hemsida:
flottansman.se


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Som medlem får du MUSKÖBLADET hem i din brevlåda.

Läs mer här!


Ur Musköbladet nr 4, 2018

Musköbladet Nr 4, 2018

Väderöversikt – Torka, värme och lite ”normalsommar”.

Minnesbilden av juli blir att det var osedvanligt varmt, och det stämmer nog om vi går till statistiken också.

I naturen… …från min horisont. Högsommar-förhöst 2018

Alla märkte vi att det var torrt, väldigt torrt, långt in på eftersommaren. Några kanske njöt av det men många bekymrades. Det handlade om bekymmer för vallskörd och beten, om oro för brandrisk och grundvatten, och om bekymret hur det skulle gå för svamparna.

Tre till sjukhus efter att båt krockat med brofäste

Vid 21.30-tiden gick ett larm om att en motorbåt hade krockat med brofästet i kanalen. Tre personer fanns ombord vid olyckan.

Livet på ett Muskötorp 1920-1930-talet Del 27

Vinterfisket efter gädda är viktigt och betyder inte bara att man får mat på bordet utan också att man kan sälja till Stockholm och få pengar, vilket är angeläget på vintern, då man har få produkter att sälja och man lägger ner mycket arbete på fisket för att få så goda fångster som möjligt.