Medlemsmöte 2/3 med underhållning av Fred-Arne Högberg som sjöng Taubevisor för oss.

Musköpensionärerna har nu kommit igång igen efter den långa perioden med pandemin som orsakat den långa isoleringen. Vi har trots allt kunnat ha några träffar utomhus med tipspromenader, boule med fika och grillning utomhus. En uppskattad grötlunch på Ludvigsbergs Herrgård i december samt ett julbord på Missionshuset Hammarvägen.

Nu på vårterminen 2022 har vi återigen kunnat ha våra träffar i Missionshuset Hammarvägen, som vi hyr av Stödföreningen Muskö Missionshus.

Vi började med en Träffpunkt med grillkorv och fika torsdag 10/2, sen tog Träffpunkten vid som pågår varje torsdag 11.30-14.00 fr o m 17/2 i Missionshuset. (dock ej skärtorsdagen 14/4). Träffpunkten serverar lunch och fika till självkostnadspris.

Berättarafton 22/2, där bl a Carl-Gösta Derkert visade film från gårdarna på Muskö från förr. Dessutom medverkade Kalle Sjöberg, Börje Hammarlund och Freddy Jaeschke.

Medlemsmöte 2/3 med underhållning av Fred-Arne Högberg som sjöng Taubevisor för oss. Vi hade också lotteri samt fika och god macka därtill.

Trivselkväll 16/3 var välbesökt. Vi intog härliga räkmackor med tillbehör och Kerstin Söderström höll i musikquiz som är lika uppskattat som vanligt.

Vi fortsätter nu vår verksamhet med nya, trevliga träffar och händelser, bl a kör vi igång med boule i maj.

Som pensionär är Du välkommen att vara med i detta härliga gäng. Kontakta vår kassör Kerstin Eriksson tel 0760-448987.

Text & foto: Britt Pettersson ledamot Muskö Pensionärsförening.


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 2, 2022

Väderöversikt – Den tveksamma vintern 2022

Det nya året blev till en början ganska milt. Nästan alla dygn var det någon gång plusgrader dagtid och varierande kring noll på nätterna.

Statsministern besökte Berga

Magdalena Andersson besökte i mitten av februari Haninge garnison, där hon fick veta mer om marinens arbete under en presentation som hölls av marinchefen och förbandscheferna för fjärde sjöstridsflottiljen och Stockholms amfibieregemente.

Öppet på Grytholmen – vår & sommar

Serveringen på Grytholmens Friluftsmuseum är öppen i samband med våra aktiviteter.

Älvsnabbshamnen av Bo Stjernström – Del 12

I Älvsnabbshamnen har det funnits två optiska telegrafer. Den första under 1808-1809 års rysk-finska krig. Den låg ungefär mitt på Kapellön och var endast i bruk cirka ett år.