Han samlade ihop mamma Alice syskon, Maud, May, Gun och deras barn med respektive. Vi blev totalt 23 st, mina syskon, kusiner med respektive.

Vi träffades först hemma hos mamma och pappa på Nässelviken. Där blev det korvgrillning och fika och “mingel”.

Senare åkte vi till Ludvigsberg och åt en fantastiskt god trerätters middag. Vi hade en väldigt trevlig dag/kväll. Det är så sällan man har möjlighet att träffas på detta sätt.

Dagen efter åkte vi ner till Grytholmen där Jan Karlsson visade oss runt på området och pappa Olle berätta bla om rensmaskinen som står i ladugården.

Det blev en riktigt lyckad helg i början på maj vilket jag tror alla som var med håller med om. På pappas önskan skickar vi in detta till Musköbladet.

Tack pappa Olle för att du ordnade detta.

Linnea Hagman text & foto


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Som medlem får du MUSKÖBLADET hem i din brevlåda.

Läs mer här!


Ur Musköbladet nr 4, 2019


Nu blir Drömgården Arbottna Säteri än vackrare för alla besökare

Herrgården som stått och förfallit sedan 90-talet har nu börjat återfå sin fornstora glans.

Föreningsnytt – Muskö IF

Vi jobbar vidare med planerna på att anlägga ett inomhusgym. Vår vision är en lokal på ca 50 kvm med maskiner, lösa vikter och löpband.

I naturen… …från min horisont.

Med förra våren och sommaren i minnet, är det lätt att brista ut i ”Klagevisa över denna kalla och torra vår”, känd dikt av 1600-tals-poeten Wivallius. Det ordnade sig till sist, men delar av april stämde med diktarens föreställning.

Muskösläkt

Det finns i Hembygdsföreningens ägo pärmar med uppgifter om de flesta Muskösläkter, som bott på Muskö sedan 1700-1800-1900 talet.