Ragnar och Theresia Erngrens jordbruksfastighet på Långgarn är till salu för 30 miljoner kronor.

Sedan slutet av maj ligger en annons ute med 111 hektar mark och en fastighet med boarea på 85 kvadratmeter och ytterligare 50 kvadratmeter biyta.

Markytan som är till salu bildar en egen halvö.

Familjen har ägt fastigheten i många generationer och objektet har legat ute på försäljning en tid.

Säljarna har inte direkt behovet av att sälja och kan vänta tills man får ett bra pris.

Långgarn tillhör Muskö socken och hade en fast befolkning redan på 1000-talet. I dag är de äldsta husen på ön från 1700-talet. Totalt finns 92 fastigheter på ön.


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 4, 2021

Muskobladet Nr 4 2021

Simrekord i Muskö kanal och medaljer i Paralympics

Det finns en gammal plakett nere vid kanalen på Muskö med texten ”Världsmästerskap i kanalsimning”. – Mina föräldrar kom på att det kunde jag säkert slå.

Kyrkovalet på Muskö

Söndagen den 19 september hölls kyrkoval i Muskögården. Kyrkovalet är tre olika val; till kyrkofullmäktige, till stiftsfullmäktige och till kyrkomötet.

Två ambulanshelikoptrar året runt

Stockholmsregionen har fram till i år endast haft en ambulanshelikopter i drift året om – men nu sätts även sommarhelikoptern in som ordinarie helikopter.

Skönsång på Grytholmens säsongsavslutning

På Grytholmens sista evenemang för säsongen trotsade 70 personer regnet och njöt av skönsång och musik framfört av Johanna Martell och Mikael Weiter.