Ludvigsbergs Herrgård

Hur är den spontana känslan nu när sommarens säsong är över?

Muskö Sjökrog:
Känslan är god! Det har varit en fantastisk sommar med många fina dagar och kvällar nere på krogen. Vi har fått mycket positiv respons från många håll, så väl som runt ön men även utifrån. Självklart finns det alltid ett gäng utmaningar med att driva en säsongskrog men jag ser redan fram emot nästa år!

Arbottna Herrgård:
Det har varit en underbar sommar rent vädermässigt och det har varit stort intresse för våra luncher. Däremot har det varit svårare att locka folk till våra olika retreats, där märker vi och andra i branschen en klar corona-effekt

Ludvigsbergs Herrgård:
Ett antal familjer har besökt oss varje helg antingen på caféet eller på smörgåsbordet. Det som har varit speciellt i år är att det är många nya som besökt oss och Muskö. Vi har haft tre gånger så många övernattningar jämfört med 2020 allt ifrån Luleå till Tyskland.

Pizzabryggan:
Vi haft en bra sommar men den var väldigt kort eftersom värmen kom mycket sent i år. Folk vill inte sitta ute och jag saknar sittplatser inne.

Någon speciell dag eller helg som blev höjdpunkt
för er?

Muskö Sjökrog:
Hela juli månad var väldigt intensiv och vi hade fullbokad restaurang vid många tillfällen. Givetvis tack vare den strålande solen. Jag känner genuint stor tacksamhet för att många gäster valde att spendera delar av sin semester hos oss och jag tror och hoppas att man hade trevligt. De kvällar vi bjöd på både underhållning och vackra solnedgångar hade givetvis något extra – stämningen var helt magisk!

Arbottna Herrgård:
Vår premiärhelg var fantastisk. Så mycket besökare och en fullsatt retreat dagarna efter.

Ludvigsbergs Herrgård:
Ja Musködagarna var bra, otroligt många besökare på caféet.

Pizzabryggan:
Dagen efter midsommar var det kaos här. Två gånger mera mat gick åt än vi hade beräknat. Till slut allt tog slut redan kl. 20.30.

Märkte ni någon skillnad på Musködagarna, fick ni fler gäster?

Muskö Sjökrog:
Jag kan inte påstå att vi märkte skillnad men oavsett det står vi helt bakom Musködagarna och tycker det är ett fantastiskt initiativ där allmänheten får möjlighet att upptäcka Muskö och lära känna en del av de duktiga entreprenörer som verkar här.

Arbottna Herrgård:
Det gav inte så mycket besök i år. Vet inte vad det beror på.

Ludvigsbergs Herrgård:
Ja caféet var välbesökt. Vår parkering räckte inte till. Vi fick låna P-platser av Bergendahl och Adolfsson

Pizzabryggan:
Musködagarna är tyvärr inte som dom tidigare åren på grund av pandemin. Mycket mindre folk på ön.

Har ni någon plan inför nästa säsong som vi kan presentera för alla kommande gäster?

Muskö Sjökrog:
Vi har en drös planer för både nästa år och framtiden där vi ser Mickrum som en mer naturlig mötesplats med allt vad det innebär. Målsättningen är väldigt enkel. Vi vill att Muskö ska bli en roligare och mer attraktiv plats att vistas kring. Exakt vad som är möjligt får framtiden utvisa. Fortsättning följer med andra ord.

Arbottna Herrgård:
Att vi förhoppningsvis har kommit mycket längre i uppbyggnaden av våra ekologiska trädgårdar och har mycket mer djur ute på markerna. Och mycket mer aktiviteter och lekar för både stora som små. Och möjlighet till bad och bastu.

Ludvigsbergs Herrgård:
Vi kommer att öppna upp som vanligt helgen efter midsommar.
Vi sitter och planererar och det troliga är att vi kommer ha 3 helger med smörgåsbord och 3 helger med skaldjursbuffé. Sen kommer gästerna kunna flanera i trädgården och promenera i den återskapade gamla allén med nygjutna grindstolpar, ny grind och ett nytt staket.

Pizzabryggan:
Nej inga nya planer.


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 4, 2021

Muskobladet Nr 4 2021

80 år sedan jagarolyckan vid Märsgarn

Den 17 september genomförde personal från Marinen och Flottans män, en ceremoni vid minnesstenen på Märsgarn.

Ansökan om kommunal borgen

Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 13 september behandlades Muskö Bygdegårds ansökan om kommunal borgen och investeringsbidrag inför den planerade nybyggnationen.

Familjenotiser

Välkommen älskade Oliwia Signe Öhman. Född 21 juli 2021.
3432 gram & 49 cm. Pappa Christoffer – Mamma Jaquelin

Fällde träd på grannens tomt – döms

Det var 2019 som fastighetsägaren anlitade en trädfällare för att ta ner 29 tallar och två rödgranar på en granntomt på Muskö. De flesta träden var mellan 75 och 100 år gamla.