Måndag 16/12 kl. 20.30, kolsvart ute. Tommy på karaten i Haninge, det är gradering av bälten. Jag tog in katten, Iris, för natten och gick med pannlampan ner för att tömma brevlådan. Innan jag gick, slängde jag ut vedkassen på altan för att fylla på den med ved när jag kom tillbaka. Åter med posten tog jag kassen, plus en ficklampa till, och begav mig mot vedskjulet på baksidan. Som vanligt gick jag iväg en bit på baksidan av skjulet för att tömma ur skräpet ur vedkassen. Svepte med ficklampan upp emot skogen och stannade till vid, vad jag först tyckte, två lysande runda lampor? Eller ögon!

Det var ett lodjur, endast 10-11 meter bort. Den satt alldeles stilla så länge jag lyste på den med ficklampan. Jag såg hur stor den var och tofsarna på öronen, men endast framifrån! Efter cirka en minut, svängde jag ficklampan i en halvcirkel och tillbaka. Då såg jag hur den blixtsnabbt svängde vänster ner i skogen mot Nässelviken.

Åh, vilken julklapp!

Rosie Karlsson, Sånövägen 16


Mail till Musköbladetinfo@muskobladet.se

 


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Som medlem får du MUSKÖBLADET hem i din brevlåda.

Läs mer här!


Ur Musköbladet nr 1, 2014

Tack!

Tack för alla ”gåvor mm” under 2013, såsom, flaskor hela och trasiga, ölburkar…

Älvsnabbsmonumentet

Så här såg det ut på monumentet den 14 februari i vintras när det var grov is på Fårfjärden och runt Kapellön.

Varmt tack!

Varmt tack till Sandra och Benny Wictorin.

Arbottna säljer kött från egna kor

Lokalproducerat nötkött säljs nu genom Drömgårdens hemsida. Köttet kommer från de 68 kor som har betat på Arbottna i sommar.