Måndag 16/12 kl. 20.30, kolsvart ute. Tommy på karaten i Haninge, det är gradering av bälten. Jag tog in katten, Iris, för natten och gick med pannlampan ner för att tömma brevlådan. Innan jag gick, slängde jag ut vedkassen på altan för att fylla på den med ved när jag kom tillbaka. Åter med posten tog jag kassen, plus en ficklampa till, och begav mig mot vedskjulet på baksidan. Som vanligt gick jag iväg en bit på baksidan av skjulet för att tömma ur skräpet ur vedkassen. Svepte med ficklampan upp emot skogen och stannade till vid, vad jag först tyckte, två lysande runda lampor? Eller ögon!

Det var ett lodjur, endast 10-11 meter bort. Den satt alldeles stilla så länge jag lyste på den med ficklampan. Jag såg hur stor den var och tofsarna på öronen, men endast framifrån! Efter cirka en minut, svängde jag ficklampan i en halvcirkel och tillbaka. Då såg jag hur den blixtsnabbt svängde vänster ner i skogen mot Nässelviken.

Åh, vilken julklapp!

Rosie Karlsson, Sånövägen 16


Mail till Musköbladetinfo@muskobladet.se

 


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Som medlem får du MUSKÖBLADET hem i din brevlåda.

Läs mer här!


Ur Musköbladet nr 1, 2014

Polisnotiser från Muskö

Det senaste årets polisnotiser från Muskö.

Minröjare övade på Mysingen

Försvarets sista större övning förra året ägde rum i mitten av november. Under en dryg veckas tid övade minröjningsfartyg, korvetter och stödfartyg i Östersjön.

Handen förvandlas till regional stadskärna

Landstingets regionplanekontor har pekat ut Handen som en framtida regional stadskärna på Södertörn.

Tätare busstrafik på vardagar

Från den 16 december går bussar en gång i timmen från Ösmo till Muskö under eftermiddagar och kvällar på vardagar.