6-åriga Anton från Västerås har Retinoblastom (en typ av cancer i ögonen). På sin Stora Dag önskade han besöka Försvarsmakten för att få se en ubåt. Anton var också väldigt nyfiken på helikoptrar, då han sett så många helikoptrar landa på Karolinska Sjukhuset när han varit inlagd där.

Vi kontaktade marinen som hjälpte oss att ordna en STOR och händelserik dag för Anton. Dagen började med en helikoptertur över Stockholms skärgård. Helikoptern landade på Muskö där familjen blev välkomnad av militär i full mundering. Anton och hans storebror Oscar åkte i kortege till lunchrestaurangen där det serverades lunch. Därefter blev det rundtur i Musköberget och besök på en ubåt.

Från Muskö åkte de snabbgående båt ut i skärgården för att sedan lägga till i Berga. Anton och Oscar fick prova att styra båten. Efter besöket hos marinen hämtades familjen upp av en limousin som körde dem till hotellet där de skulle bo över natten.

– Det var en fantastisk upplevelse för hela familjen och Anton är mycket nöjd med sin dag. Det skulle inte kunna blivit bättre. Stort tack till Min Stora Dag! Vi vill även tacka marinen som ordnat en sådan toppendag för oss med ett spännande program och engagerad personal som gjorde allt för att Anton och övriga i familjen skulle få en bra dag. Eller som pappa Thomas sa ”Är det så här det känns att vara kung för en dag?”, berättade mamma Anna-Carin efter den Stora Dagen.

Fler barn väntar på sin Stora Dag. Swisha 50 kr till 900 51 33. Ditt stöd är viktigare än någonsin!

Foto: Rebecca Landberg, Försvarsmakten


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 4, 2020

Annons
Grönkvist Media - Webb- & Reklambyrå på Muskö

Ortnamn på Muskö: Från Gästvik till Bakom – vikar, uddar och holmar på södra Muskö

Den långa udde, som från Bruket sticker ut mot Stora Ballricken, den största och högsta ön i området, avgränsas mot norr av det massiva Lövhagsberget, drygt 50 meter över havet. Udden har haft olika namn.

Stöld

Tillgrepp på Hammarvikens brygga på söndagsnatten den 19 juli!

Företag på Muskö – Naturnära Massage

Med naturen inpå knuten och trädtopparnas inramning av den mysiga gäststugan vid Torpa tar Sofia Hermelin emot sina kunder.

Över 200 elkunder var utan ström på Muskö

Sent på fredagskvällen den 21 augusti drabbades drygt 200 av elbolaget Vattenfalls kunder på Muskö av ett strömavbrott.