6-åriga Anton från Västerås har Retinoblastom (en typ av cancer i ögonen). På sin Stora Dag önskade han besöka Försvarsmakten för att få se en ubåt. Anton var också väldigt nyfiken på helikoptrar, då han sett så många helikoptrar landa på Karolinska Sjukhuset när han varit inlagd där.

Vi kontaktade marinen som hjälpte oss att ordna en STOR och händelserik dag för Anton. Dagen började med en helikoptertur över Stockholms skärgård. Helikoptern landade på Muskö där familjen blev välkomnad av militär i full mundering. Anton och hans storebror Oscar åkte i kortege till lunchrestaurangen där det serverades lunch. Därefter blev det rundtur i Musköberget och besök på en ubåt.

Från Muskö åkte de snabbgående båt ut i skärgården för att sedan lägga till i Berga. Anton och Oscar fick prova att styra båten. Efter besöket hos marinen hämtades familjen upp av en limousin som körde dem till hotellet där de skulle bo över natten.

– Det var en fantastisk upplevelse för hela familjen och Anton är mycket nöjd med sin dag. Det skulle inte kunna blivit bättre. Stort tack till Min Stora Dag! Vi vill även tacka marinen som ordnat en sådan toppendag för oss med ett spännande program och engagerad personal som gjorde allt för att Anton och övriga i familjen skulle få en bra dag. Eller som pappa Thomas sa ”Är det så här det känns att vara kung för en dag?”, berättade mamma Anna-Carin efter den Stora Dagen.

Fler barn väntar på sin Stora Dag. Swisha 50 kr till 900 51 33. Ditt stöd är viktigare än någonsin!

Foto: Rebecca Landberg, Försvarsmakten


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 4, 2020

Annons
Banner CL-Service

Muskös tomtområden – Torpa skog

I samband med att området avstyckades från stamfastigheterna Torpet och Torpa skog i slutet av 1940-talet så grundades Torpa skogs tomtägarförening.

Arbottna Horse Show kunde genomföras trots pandemin!

Muskö Hästsportförening är en ideell förening som bedriver hästsportsverksamhet och fälttävlan på Arbottna Gård på Muskö. Föreningen bildades 2016 och har idag ett 30-tal medlemmar.

Muskö i sociala medier

Vi har noterat några av de ärenden som har förekommit de senaste månaderna och som ger en liten inblick i vardagslivet på ön.

Företag på Muskö – Naturnära Massage

Med naturen inpå knuten och trädtopparnas inramning av den mysiga gäststugan vid Torpa tar Sofia Hermelin emot sina kunder.