Musikal: “De sista blommorna” Foto: Johan Berggren

Ska barnen kunna rädda blommorna på Muskö undan de två diktatorerna? Ska de kunna undvika den hemska framtid som deras tidsresande fritidspedagog varnat dem om? Kommer älvadrottningen att vilja hjälpa till med att rädda världen? Detta och många andra frågor behandlas i den musikal som barn på Muskö skola skapat tillsammans med Haninge kulturskola på onsdagar under våren 2019.

Söndagen den andra juni bjöds det in till en föreställning med en rollista innehållande bland annat fladdermöss, diktatorer, älvor, vestaler och vargar. Bland musiken märktes bland annat Ted Gärdestads “Satellit” och “Havet är djupt” från Disneys Lilla Sjöjungfrun. Föreställningen är någonting som barnen skapat tillsammans, där många deltagit i allt från diskuterande av manus-idéer till syende av fladdermusvingar.

Berättelsen i musikalen har stora ambitioner även om den kunde må bra av lite mer tid för repetition och genomarbetning. Förhoppningen är att det ska finnas tid och lust att arbeta vidare med projektet till hösten.

Vi i publiken tackar för en underhållande föreställning.

Text: Johan Berggren

 


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Som medlem får du MUSKÖBLADET hem i din brevlåda.

Läs mer här!


Ur Musköbladet nr 3, 2019

Vinster till lotterier!

Muskö Hembygdsförening tar gärna emot vinster till våra lotterier på Muskö hembygdsdag.

Muskö i ny bok om spektakulär konstkupp i Stockholm

Anders Zorns Midsommardans blir stulen från nyrenoverade Nationalmuseum i en snillrik kupp. I Philip Birks efterlängtade thriller Frostnatt tvingas den beryktade konsttjuven Tom Grip återvända till hemstaden Stockholm.

Fårsläpp på Björkdals gård

I maj var det ”fårsläpp” på Björkdals gård. Fåren ska ut till olika hagar på Muskö. På Sund, Nässelviken och hemma vid Björkdal.

Bilar krockade på Muskövägen

På onsdagseftermiddagen den 15 maj larmade SOS Alarm om att en trafikolycka inträffat på Herrö mellan Åduddevägen och Yxlö kanal.