Musikal: “De sista blommorna” Foto: Johan Berggren

Ska barnen kunna rädda blommorna på Muskö undan de två diktatorerna? Ska de kunna undvika den hemska framtid som deras tidsresande fritidspedagog varnat dem om? Kommer älvadrottningen att vilja hjälpa till med att rädda världen? Detta och många andra frågor behandlas i den musikal som barn på Muskö skola skapat tillsammans med Haninge kulturskola på onsdagar under våren 2019.

Söndagen den andra juni bjöds det in till en föreställning med en rollista innehållande bland annat fladdermöss, diktatorer, älvor, vestaler och vargar. Bland musiken märktes bland annat Ted Gärdestads “Satellit” och “Havet är djupt” från Disneys Lilla Sjöjungfrun. Föreställningen är någonting som barnen skapat tillsammans, där många deltagit i allt från diskuterande av manus-idéer till syende av fladdermusvingar.

Berättelsen i musikalen har stora ambitioner även om den kunde må bra av lite mer tid för repetition och genomarbetning. Förhoppningen är att det ska finnas tid och lust att arbeta vidare med projektet till hösten.

Vi i publiken tackar för en underhållande föreställning.

Text: Johan Berggren

 


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Som medlem får du MUSKÖBLADET hem i din brevlåda.

Läs mer här!


Ur Musköbladet nr 3, 2019

Muskös tomtområden – Guldboda Tomtområde

Tomtområdet bildades genom att disponent Ivar Nordström i Åmåls Sågverks AB 1938 förvärvade stamfastigheten Guldboda 2:1, som avstyckades från de fastigheter som bildade Arbottna skifteslag.

Efterlysning

Det vore roligt om fler kan och vill visa något hantverk på Grytholmen under hembygdsdagen, söndagen den 4/8, hela eller del av dagen.

”Berättelser vid strandkanten” på Grytholmen

Under sommarperioden förstärker region Stockholm med en extra helikopter när fler besökare vistas i skärgårdskommunerna.

Försvaret övade ubåtsjakt

Under perioden 4-10 april genomförde Försvarsmakten en övning i ubåtsjakt i områden kring Muskö.