Muskökören. Foto: Bengt Grönkvist

Muskökören

Sedan mitten av januari har glada skratt och mycket sång strömmat ut från Muskö kyrka när den nybildade Muskökören repeterat.

Församlingens organist, Rickard Backlund, trollar fram toner ur våra strupar med hjälp av ”knip och magstöd” så att det blandade urvalet av sånger, alltifrån pop och visor till Händel, enligt honom låter bra! Allt under glada tillrop från öns präst Kenneth Landelius.

Visst låter det trevligt och spännande!

Vi, 23 kvinnor och män i blandade åldrar (ja ryktet stämmer, Micke Öhman är med) vill gärna blir fler – det är bara att titta in när vi repeterar på torsdagar kl 19 i Muskö kyrka.

Kören har redan medverkat i samband med några gudstjänster och kommer att sjunga in våren vid Grytholmen på valborgsmässoafton!

Ytterligare en möjlighet att höra kören är i juli månad under Muskö kyrkas programpunkt ”Musik i sommarkväll”. Hej, vi ses!

Peppe Ohlsson


   


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Som medlem får du MUSKÖBLADET hem i din brevlåda.

Läs mer här!


Ur Musköbladet nr 2, 2016

Montainbike tävling på Muskö

För andra året i rad stod Muskö IF som arrangör för Keps Cup, en träningstävling som lockar fler och fler deltagare. Närmare 100 cyklister cyklade i solskenet och vi fick många lovord för den fina banan och en välarrangerad tävling.

Skärgårdsgruppen

Skärgårdsgruppen i Haninge kommun har funnits sedan sammanslagningen mellan Västerhaninge och Österhaninge kommun. Den består av representanter från de olika föreningarna på öarna.

Knattegympa

På lördagar mellan 10.00-11.00 kör Muskö IF knattegympa för barn mellan 3-4år.

Blanche Karlsson

Den 27 mars fyllde Blanche Maria Viktoria Karlsson på Norrtorp 100 år.