När resandet utomlands har varit svårare under pandemin har semester på hemmaplan varit mångas val.

Enligt en undersökning som Telia har gjort om svenskarnas favoritresmål är det Muskö som lockar allra mest. Ökningen av antalet resor till ön i år jämfört med i fjol är 31 procent och 51 procent i jämförelse med 2019.

Muskös enda livsmedelsbutik drivs av Sune och Tina Sandell. De har en teori om varför utflyktsmålet lockar.

– Att det ligger så nära Stockholm och är lätt att ta sig hit. Det tar ungefär trekvart från Slussen och är så nära ytterskärgården och andra fina öar, säger de till Sveriges Radio.


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 4, 2021

Muskobladet Nr 4 2021

Skönsång på Grytholmens säsongsavslutning

På Grytholmens sista evenemang för säsongen trotsade 70 personer regnet och njöt av skönsång och musik framfört av Johanna Martell och Mikael Weiter.

Halvö på Långgarn till salu

Ragnar och Theresia Erngrens jordbruksfastighet på Långgarn är till salu för 30 miljoner kronor.

Ansökan om kommunal borgen

Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 13 september behandlades Muskö Bygdegårds ansökan om kommunal borgen och investeringsbidrag inför den planerade nybyggnationen.

Linberedning på Muskö!

På väggen hemma hänger ett blåmålat skäktträ med en blomsterslinga på daterat 1865. På den tiden var det vanligt att man odlade och beredde lin som man sedan spann garn av och vävde tyg till kläder, handdukar, lakan mm.