Den 28 mars hölls rättegången mot en musköbo efter att hon näthotat kommunpolitikern Alexandra Anstrell (M).

Den åtalade hade lagt ut Anstrells hemadress och uttryckt sig hotfullt på sociala medier i samband med debatten om den så kallade södertörnsvargen.

Vargen, som i höstas uppehöll sig på Södertörn, framkallade en infekterad debatt på sociala medier där hundratals personer uttryckte åsikter för och emot skyddsjakt på vargen.

Anstrell beskylldes för att ha påverkat länsstyrelsens beslut att tillåta skyddsjakt, då hon i intervjuer och debattartiklar uttryckt vargkritiska åsikter.

I förhör har den åtalade uppgett att hon var arg på Anstrell men aldrig haft uppsåt att skada henne.

Södertörns tingsrätt friade Musköbon från brottsmisstankarna.

Domstolen trodde på förklaringen att inlägget var ett misslyckat skämt om en falsk vargobservation och ordet ”ulven” i texter inte syftade på Alexandra Anstrell.

Enligt tingsrättens beslut ska åtales ogillas eftersom inläggets ordalydelse lämnat ett tolkningsutrymme och inte entydligt kan tolkas som ett hot.


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Som medlem får du MUSKÖBLADET hem i din brevlåda.

Läs mer här!


Ur Musköbladet nr 2, 2018

Musköbladet 2018 Nr 2

Det händer på Muskö sommaren 2018

Kalender över allt som händer på Muskö sommaren 2018.

Hundfest i fyra dagar på Drömgårdens marker

Den första veckan i augusti, närmare bestämt 2-5/8, kommer Muskö få besök av flera hundra hundar av rasen Nova Scotia Duck Tolling Retriever, i folkmun kallad ”tollare”.

Med blicken riktad mot en rättvisare värld

Daniel Andersson är 20 år och har många framtidsplaner och drömmar. Han har en ungdomstjänst i Svenska kyrkan i Haninge och engagerar sig i olika volontäruppdrag i Svenska kyrkans internationella arbete.

I naturen… från min horisont.

I naturen… från min horisont. Vintern 2018

Ett gammalt fotografi – Älvsnabben

Bilden finns i Westerins ”Västerhaninge och Muskö socknar” utgiven 1897. Det innebär att det är ett av de äldsta foton som finns med Muskömotiv.

Drömgården utför markarbeten

Under hösten och vintern har restaureringen av Ytteräng färdigställts.