Sista helgen i juni arrangerar lokala entreprenörer ”Musködagarna” för att visa vad Muskö har att erbjuda.

Lördag 30 juni och söndag 1 juli är helgen då butikerna, restaurangerna och fiken har extraöppet.

Hos Ludvigsbergs herrgård kan du inleda helgen i mysig miljö i grönskan där du kan slå dig ner med en kaffe, eller varför inte en bit mat.

Muskö gårdsbutik – Lokalt kött och lammskinn finner du i butiken som ligger ett stenkast från herrgården.

Hos gårdsbutik Sött & Salt hittar du allt från noga utvald inredning till mathantverk, här hittar du alldeles säkert något till dig själv eller som perfekt present.

Anitas loppis och butiken Prylhus & kuriosa erbjuder allt mellan himmel och jord när det gäller secondhand.

Ett måste för den som gillar att handla begagnade och unika ting. Prylhuset säljer även lokalproducerad Herrö honung.

På Drömgården, vid Arbottna Herrgård, finns gårdsbutik med hemslöjd, fotoutställning, servering med cafe och våfflor samt ponnyridning.

Missionshuset, drygt hundra år gammalt, har på lördagen kl 13 sin årliga auktion som du bara inte får missa. Vilka fynd får följa med dig hem?

Hos Muskö trädgård får du tips och svar på dina frågor gällande trädgårdsskötsel. Här kan du även handla blommor, jord, fröer, krukor och mycket mer.

Lokala lanthandeln Sandells livs, i samma familj sedan 1954, har brett sortiment, manuell charkdisk, egenmald köttfärs, färsk lax, rökta räkor och mycket mer. Även ombud för apotek och systembolaget.

Grytholmen är vårt fina friluftsmuseum där man bland annat kan se hur man levde förr. Ta en fika och njut av den fina miljön. Kaffeserveringen är öppen.

Efter en hel dag i solskenet och havsluften passar det bra att landa hos Sjökrogen som för den här säsongen har nya ägare. Med magisk utsikt över vattnet och Horsfjärden avnjuter du en god bit mat, förhoppningsvis i gott sällskap av familj eller vänner som också varit med och upptäckt Muskö!

Läs mer på www.muskoff.se

Jannica Sjöstedt

 


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Som medlem får du MUSKÖBLADET hem i din brevlåda.

Läs mer här!


Ur Musköbladet nr 2, 2018

Musköbladet 2018 Nr 2

Det händer på Muskö sommaren 2018

Kalender över allt som händer på Muskö sommaren 2018.

Hundfest i fyra dagar på Drömgårdens marker

Den första veckan i augusti, närmare bestämt 2-5/8, kommer Muskö få besök av flera hundra hundar av rasen Nova Scotia Duck Tolling Retriever, i folkmun kallad ”tollare”.

Med blicken riktad mot en rättvisare värld

Daniel Andersson är 20 år och har många framtidsplaner och drömmar. Han har en ungdomstjänst i Svenska kyrkan i Haninge och engagerar sig i olika volontäruppdrag i Svenska kyrkans internationella arbete.

I naturen… från min horisont.

I naturen… från min horisont. Vintern 2018

Ett gammalt fotografi – Älvsnabben

Bilden finns i Westerins ”Västerhaninge och Muskö socknar” utgiven 1897. Det innebär att det är ett av de äldsta foton som finns med Muskömotiv.

Drömgården utför markarbeten

Under hösten och vintern har restaureringen av Ytteräng färdigställts.