Efter succén första året arrangerar våra lokala entreprenörer ”Musködagarna” i år igen. Sista helgen i juni, 29 och 30, är helgen då butikerna, restaurangerna och fiken har extraöppet.

Alla medverkande är förstås aktiva hela sommaren, och vissa året runt, men den här helgen har de extraöppet med en hel del fina erbjudanden.

Det ryktas dessutom om en tipspromenad med fina priser!

Mer detaljerad information om Musködagarna kommer i Musköbladets sommarspecial som delas ut till alla brevlådor på ön. Den finns också att hämta hos de medverkande företagen.

Musködagarna

Du kanske börjar din helg på Muskö Gårdsbutik som erbjuder det mesta ett lantbruk kan erbjuda. Med mest fokus på lamm. Du kan se hur lammen har det. I deras gårdsbutik säljer de allt från lammkött och skinn till ägg från Sanda gård och Honung från Herrö.

Efter det besöket är det nära till Anitas loppis där du kan fynda loppisgrejer.

När du fyndat färdigt ligger Ludvigsbergs herrgård väldigt nära för ett lunchbesök, eller en fika. De erbjuder även middagar men då måste du boka i god tid! Herrgården erbjuder luncher och middagar under sommaren. Övrig tid kan den bokas för bröllop, konferenser med mera.
Till och med Bellman har varit på Ludvigsbergs herrgård, men han fikade nog inte…

Efter detta första stopp på ditt Musköäventyr fortsätter du Muskövägen och kör rakt fram vid ”Korsvägen” och in på Hammarvägen.

Då hamnar du först på Gårdsbutik Sött & Salt – här hittar du allt från noga utvald inredning till mathantverk, här hittar du alldeles säkert något till dig själv eller något som blir en perfekt present.

Lite längre fram på Hammarvägen kommer Missionshuset, drygt hundra år gammalt, har på lördagen kl 13 sin årliga auktion som du bara inte får missa. Vilka fynd får följa med dig hem?

Fortsätt Hammarvägen till sitt slut och sväng höger på Hyttavägen så kommer du strax till Muskö trädgård. Här kan du få tips och svar på dina frågor gällande trädgårdsskötsel. Här kan du även handla blommor, jord, fröer, krukor och mycket mer.

Fortsätt vidare på Hyttavägen så kommer du till Sandells Livs, Muskös lanthandel, i samma familj sedan 1954, de har ett brett sortiment, manuell charkdisk, egenmald köttfärs, färsk lax, rökta räkor och mycket mer. De är ombud för apotek och systembolaget.

Precis bredvid hittar du Prylhus & kuriosa som erbjuder allt mellan himmel och jord när det gäller secondhand. Ett måste för den som gillar att handla begagnade och unika ting. Prylhuset säljer även lokalproducerad Herrö honung.

Nu vänder du tillbaka mot de centrala delarna av Muskö och då kanske det är dags för lunch på Muskö Sjökrog vid Mickrums brygga. Med magisk utsikt över vattnet och Horsfjärden avnjuter du en god bit mat.

Nu har du fortfarande en del av Muskö outforskad. Dags att åka mot Arbottna!

På vägen dit kan du svänga av mot Grytholmens friluftsmuseum. Muskös eget lilla Skansen med en torpstuga med visthusbod, ladugård med vagnslider, sjöviste med sjöbod, brygga, nätgister, notgård, och båtar, undantagsstuga, tvättstuga, gårdssmedja, torrdass, vedbod, redskapsbod, fattigbössa.

Här visar Muskö hembygdsförening skärgårdsbors verksamhet och liv i gångna tider. Muséet är också en plats, där det arrangeras kulturaktiviteter som musikunderhållning, teater, kursverksamhet, utställningar, föredrag mm.
Ta en fika och njut av den fina miljön. Kaffeserveringen är öppen.

Efter det fortsätter du ut mot Arbottna.

På Drömgården, Arbottna Herrgård, finns gårdsbutik med hemslöjd, fotoutställning, servering med cafe och våfflor samt ponnyridning.

Efter allt detta kanske det är läge för ett dopp i havet. Fortsätt vägen förbi Arbottna så kommer du till Bruket. En badplats med öppen horisont.

Eller så gör du allt detta – men i annan ordning. Det är helt upp till dig!

Muskö hälsar dig välkommen!

Fler kommer säkert till – se Sommarspecialen eller hemsidan www.muskoff.se för mer info och karta över alla inblandade.

 


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Som medlem får du MUSKÖBLADET hem i din brevlåda.

Läs mer här!


Ur Musköbladet nr 2, 2019

Det händer på Muskö 2019

Kalender över allt som händer på Muskö vår och sommar 2019.

I naturen… …från min horisont. Vintern 2019

Månförmörkelsen och supermånen (när månen befinner sig nära jorden) försvann i töcknet. För så var det, att hela perioden bjöd på många dagar med disigt väder, hög luftfuktighet. Vi brukar säga att ”det hänger i luften”, men ugglorna brydde sig inte. Det var konsert ändå, och så har det varit av och till hela tiden.

Till minne Birgitta Rydbeck

Den 9 februari avled Birgitta Rydbeck i en ålder av 93 år. Hon föddes och växte upp på Muskö. Mellan 1923 och 1940 tjänstgjorde hennes far Fritjof Tidström som präst här på ön. Hon var yngst i en syskonskara på fem barn.

En solskenshistoria

Vi har vistats på Muskö sedan våren 1981 då våra segelsomrar byttes ut mot ett sommarstugeliv. Nu är vi fast boende sen 2012. Med tiden byttes segelbåten mot lite mera bekvämt båtliv. Har dock en liten segeleka som skall rustas så småningom.