Muskö Trädgård firade Musködagarna med ett reabord och 50% på fröer.

Företagarna på Muskö arrangerade den 3 och 4 juli Musködagarna för att visa vad ön har att erbjuda.
Butiker, fik och restauranger är förstås verksamma hela sommaren, och en del av dem hela året, men just den här helgen har de gått samman för att få fler att upptäcka det lokala utbudet och lockar dagarna till ära med speciella erbjudanden.

Muskö Gårdsbutik på Björkdals gård visar upp vad ett lantbruk kan erbjuda. Här hittar man i första hand lammprodukter, men även ägg och honung från närproducenter.

Den som är sugen på att loppisfynda har flera alternativ, till exempel Söderängs loppis och Anitas dito. Den senare ligger vid anrika Ludvigsbergs herrgård och här erbjuder duon Urban och Per både lunch och fika i herrgårdscaféet. På fredag och lördagskvällar dukas smörgåsbordet upp i två sittningar.

Lite längre fram hittar du skylten till gårdsbutiken Sött & Salt som har allt från utvald inredning till mathantverk och presenter i sortimentet.

Vidare ute på Hammarvägen finns Skärgårdsfötter med spa-behandling, medicinsk fotvård och ekologiska hudvårdsprodukter.

Muskö sjökrog vid Mickrums brygga erbjuder goda måltider med utsikt över Horsfjärden.

Fortsätter man en bit vidare på Hyttavägen hittar man Muskö Trädgård som är en grön oas fylld av allehanda växter och trädgårdstillbehör.

Behöver man påfyllning av proviant ligger Muskös lanthandel, Sandells Livs, ett stycke bort.

Arbottna Herrgård anno 1799 är ett familjärt retreat och hotell vid havet. Gårdscaféet och en restaurang som serverar mat med omtanke och där ekologiska gårdsprodukter och närodlade råvaror är det du kan förvänta dig att få på din tallrik.

Grytholmens friluftsmuseum är en samlingsplats för olika slags aktiviteter. Många gamla byggnader har bevarats och här håller hembygdsföreningen till för att berätta om hur skärgårdslivet tett sig genom tiderna.

Även kyrkan håller öppet för visning.

Det finns mycket att upptäcka och Musködagarna är ett utmärkt tillfälle för att göra det!


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 3, 2021

Båtskroten vinner miljöpris

Årets miljöpris från Centerkvinnornas avdelning Klöverdam gick till företaget Båtskroten i samband med Världsmiljödagen. Med målet att lösa ett problem de själva stött på lade Maria Rindstam och Josefin Arrhénborg grunden till företaget Båtskroten...

Svanar

I år fick svanarna vid Sundsham vid Hammarviken 5 ungar. Och idag 6 juli var det konkurrens om sjösättningsrampen, men till slut vann jag. Se bifogade bilder. Roger Cederlöf, Sund Bli medlem! Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem. Genom...

Vattnet har blivit bättre i Stockholms skärgård

Sikten har under sommartid ökat med över en meter i delar av inre skärgården under de senaste sex åren. Förbättringen kan kopplas till minskad kvävetransport. Mindre näring ger färre växtplankton och därmed ett klarare vatten. Enligt rapporten...

Nationaldagsfirande vid Muskögården

I all enkelhet med hissande av flagga, tal och nationalsång firades nationaldagen vid Muskögården. Det hela arrangerades av Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande och Marina Seinegård, ordförande i kultur- och demokratinämnden och sändes live...