Den 30 november lämnade Terje Johansen, bosatt i Oslotrakten, sitt hem.
Genom hans anhöriga blev det känt att han var på väg till Nordnorge för att avsluta en husaffär och att han skulle åka via Sverige. Men han körde aldrig norrut. Han åkte mot Stockholm. Och nu är han försvunnen.
Den första december hade hans bil setts på Muskö i samband med att föraren frågat skyddsvakten från basen om en adress på ön. Samma dag hade den låsta vägbommen på Kanadavägen forcerats.
Bilen hittades sedan på Kanada utanför vägen nerkörd på en slänt.
Ärendet hamnade hos polisens sektion för grova brott den 29 december. Sedan dess har också polisen i Stockholm syd samarbetat med norsk polis.
Terjes plånbok, mobil, dator och packning låg kvar i bilen. Det enda som saknades var hans pengar,
Enligt polisen hade han haft minst 12.000 norska kronor med sig. Trots polisens spaningar har man inte några spår efter Terje Johansen efter det han lämnat sin bil.
Av det som framkommit av förhör med familj och vänner samt tömning av Terjes mobil och dator har han ingen som helst koppling till Sverige. Han har inte kommunicerat med någon här vad man kan se. Polisen misstänker att Terje Johansen utsatts för ett allvarligt brott.


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 2, 2022

Mörkt. Gropigt. Lerigt och Blött! Läskigt!

Facebookkommentar från person som fick åka genom Muskötunneln innan den öppnades för allmän trafik.

Bostadspriserna upp i Haninge

Priserna på villor i Haninge ökade markant under 2021, enligt siffror från Svensk mäklarstatistik. Villorna ökade med drygt 15 procent. Medelpriset på en villa var 5,5 miljoner kronor.

En historia om tjuvjakt

En höst på 1940-talet ägde en tjuvjakt på älg rum i Mickrumskogen. Den blev mycket omtalad.

Marinen vill ha tips på ubåtsobservationer

Marinen uppmanar öbor i skärgården att rapportera in misstänkta observationer.