Mickrums brygga låg i vinterskrud då sånggruppen Pärlorna från Ösmo anlände dit den 7 februari. Den fuktkyliga vinden kändes mycket kall och man såg fram emot att komma in i värmen i möteslokalen på Sjökrogen.

Tyvärr hade ett nattligt elfel slagit ut värmepannan med påföljd att innetemperaturen inte helt kunde bidra till att höja kroppstemperaturen. Stämningen bland de drygt 30-tal närvarande medlemmarna i Pensionärsföreningen var dock god och mötesförhandlingarna var avslutade.

Vid sånggruppens ankomst pågick lotteridragning. Underhållarna bjöds på kaffe med smörgås och kaka och därefter var det dags för sång och musik.

Efteråt tackade mötesordföranden sånggruppen för besöket och de hälsades välkomna åter vid ett senare tillfälle.


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Som medlem får du MUSKÖBLADET hem i din brevlåda.

Läs mer här!


Ur Musköbladet nr 2, 2018

Musköbladet 2018 Nr 2

Det händer på Muskö sommaren 2018

Kalender över allt som händer på Muskö sommaren 2018.

Hundfest i fyra dagar på Drömgårdens marker

Den första veckan i augusti, närmare bestämt 2-5/8, kommer Muskö få besök av flera hundra hundar av rasen Nova Scotia Duck Tolling Retriever, i folkmun kallad ”tollare”.

Med blicken riktad mot en rättvisare värld

Daniel Andersson är 20 år och har många framtidsplaner och drömmar. Han har en ungdomstjänst i Svenska kyrkan i Haninge och engagerar sig i olika volontäruppdrag i Svenska kyrkans internationella arbete.

I naturen… från min horisont.

I naturen… från min horisont. Vintern 2018

Ett gammalt fotografi – Älvsnabben

Bilden finns i Westerins ”Västerhaninge och Muskö socknar” utgiven 1897. Det innebär att det är ett av de äldsta foton som finns med Muskömotiv.

Drömgården utför markarbeten

Under hösten och vintern har restaureringen av Ytteräng färdigställts.