Rune Andersson var född och uppvuxen på Muskö, Risdal. När familjen sålde Risdal styckade man av en tomt och byggde ett hus dit familjen flyttade och det döptes till Runeborg. I nuläget finns det fortfarande kvar på Musköbasen. Han var med och byggde hembygdsgården i två omgångar, och var en viktigt person för hembygden.

Rune Andersson var under lång tid även engagerad i båtklubben och hade ett starkt intresse för fiske.

Rune Andersson är ihågkommen som en stark envis man med ett gott och tryggt hjärta som ville alla väl. Särskilt visade han stor kärlek för sina barnbarn, familj och fru. Stort tack för din tid på jorden och på Muskö. Du gjorde avstamp på Muskö och i våra hjärtan.

Skrivet av Inger och Daniel Andersson med familj.


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 2, 2022

Obelisken vid Ludvigsberg 200 år

Adolf Ludvig Levin avled 1807. År 1821 upprestes en 5.5 meter hög obelisk nordväst om herrgården som ett minnesmärke över honom.

Statsministern besökte Berga

Magdalena Andersson besökte i mitten av februari Haninge garnison, där hon fick veta mer om marinens arbete under en presentation som hölls av marinchefen och förbandscheferna för fjärde sjöstridsflottiljen och Stockholms amfibieregemente.

Älvsnabbshamnen av Bo Stjernström – Del 12

I Älvsnabbshamnen har det funnits två optiska telegrafer. Den första under 1808-1809 års rysk-finska krig. Den låg ungefär mitt på Kapellön och var endast i bruk cirka ett år.

Öppet på Grytholmen – vår & sommar

Serveringen på Grytholmens Friluftsmuseum är öppen i samband med våra aktiviteter.