Rune Andersson var född och uppvuxen på Muskö, Risdal. När familjen sålde Risdal styckade man av en tomt och byggde ett hus dit familjen flyttade och det döptes till Runeborg. I nuläget finns det fortfarande kvar på Musköbasen. Han var med och byggde hembygdsgården i två omgångar, och var en viktigt person för hembygden.

Rune Andersson var under lång tid även engagerad i båtklubben och hade ett starkt intresse för fiske.

Rune Andersson är ihågkommen som en stark envis man med ett gott och tryggt hjärta som ville alla väl. Särskilt visade han stor kärlek för sina barnbarn, familj och fru. Stort tack för din tid på jorden och på Muskö. Du gjorde avstamp på Muskö och i våra hjärtan.

Skrivet av Inger och Daniel Andersson med familj.


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 2, 2022

Musköduo ”Årets företagare”

Sveriges största båtskrot är baserad på Lugnet. Maria Rindstam och Josefin Arrhènborg startade Båtskroten 2007.

Bil fattade eld

Onsdagen den 26 januari larmades räddningstjänsten till en brinnande bil på Muskövägen vid Himmelsö. Trafiken påverkades i båda riktningarna.

Polisrapport Muskö

Under perioden 1 jan till 30 mar har det upprättats 16 ärenden med brotts- eller händelseplats på Muskö, vilket är färre än motsvarande period förra året.

Haninge kommuns kultur-miljöprogram 2020-2030

I september 2020 antog kommunfullmäktige kommunens kulturmiljöprogram.