Rune Andersson var född och uppvuxen på Muskö, Risdal. När familjen sålde Risdal styckade man av en tomt och byggde ett hus dit familjen flyttade och det döptes till Runeborg. I nuläget finns det fortfarande kvar på Musköbasen. Han var med och byggde hembygdsgården i två omgångar, och var en viktigt person för hembygden.

Rune Andersson var under lång tid även engagerad i båtklubben och hade ett starkt intresse för fiske.

Rune Andersson är ihågkommen som en stark envis man med ett gott och tryggt hjärta som ville alla väl. Särskilt visade han stor kärlek för sina barnbarn, familj och fru. Stort tack för din tid på jorden och på Muskö. Du gjorde avstamp på Muskö och i våra hjärtan.

Skrivet av Inger och Daniel Andersson med familj.


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 2, 2022

Obelisken vid Ludvigsberg 200 år

Adolf Ludvig Levin avled 1807. År 1821 upprestes en 5.5 meter hög obelisk nordväst om herrgården som ett minnesmärke över honom.

Ny plan för hur vildsvinsstammen ska förvaltas

Antalet viltolyckor ska minska, skördebortfallet ska minska, sjukdomen afrikansk svinpest ska inte få fäste, möjligheten att servera vildsvinskött i offentlig sektor ska öka.

Stort getingbo – hela 60 cm i diameter

I somras hade vi jätteproblem med en kompakt ström av getingar (den vanliga) på en av våra uteplatser på landstället på Muskö.

Nu är det klart! Storloppis i juli!

Efter en lååång väntan tror vi nu att kusten är klar. Det blir stor loppis i hembygdsgården igen.