Sommar-Zumba på Grytholmen. Foto: Bengt Grönkvist

För fjärde sommaren i rad anordnar Muskö IF, under ledning av Elizabeth Painio, Sommar-Zumba på dansbanan vid vackra Grytholmen.

Evenemanget har blivit ett oerhört populärt och uppskattat inslag hos både öbor och sommargäster och önskemål har funnits om att förlänga det hela med ett antal veckor. Vi kommer därför att lägga till ett par tillfällen extra under augusti månad för att fler ska ha möjlighet att delta. Nytt för i år är att vi bara kommer köra på torsdagar. Tid: 18.30-20.00.
23 juni, 30 juni, 7 juli, 4 augusti och 11 augusti.

Vi har ytterligare en nyhet till årets Sommar-Zumba – under kvällen kommer det att finnas kaffe med dopp till försäljning. Swish eller kontant betalning.

Tanken är att det här ska vara ett familjeevenemang – vill man inte vara med och träna kan man sitta på en filt och fika. Alla är välkomna att delta, men barn under 10 år deltar tillsammans med förälder.

Bekväma kläder, sköna skor, en välfylld vattenflaska samt ett glatt humör är det enda som behövs för att vara med.

Vid ihållande regn håller vi till i gympasalen i Muskö Hembygdsgård och då behövs inneskor.

Som tidigare år kommer det ut ett antal gästinstruktörer varav flera har varit med sedan starten. I princip alla gästinstruktörer som har varit med under årens lopp är rörande överens om att det här är Stockholms i särklass vackraste Zumba-event!

Det är otroligt tacksamt att kunna hålla till på Grytholmen där Muskö Hembygdsförening gör ett fantastiskt jobb med att bevara miljön och där Muskö Kulturförening gör ett minst lika fantastiskt jobb med olika evenemang vid dansbanan.

Varmt välkomna till Stockholms vackraste Sommar-Zumba på Grytholmen!

Muskö IF


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Som medlem får du MUSKÖBLADET hem i din brevlåda.

Läs mer här!


Ur Musköbladet nr 2, 2016

Ortnamn på Muskö: Arbottna

Muskös äldsta herresäte. Redan under forntiden känt som ett vikinganäste med en fast borg.

Nynäsbanan stängs av

Stockholmspendlare från Muskö får ta ersättningsbuss hela vägen till Farsta strand när Nynäsbanan stängs av i sommar.

Knattegympa

På lördagar mellan 10.00-11.00 kör Muskö IF knattegympa för barn mellan 3-4år.

Endast 26 yrkesfiskare kvar i skärgården

I mitten av 1930-talet fanns det cirka 600 fiskare i Stockholms län. 1970 hade de minskat till cirka 130 personer. 1997 fanns det 70 yrkesfiskare. I dag är de 26 till antalet. Medelåldern är väldigt hög och nyrekryteringen till näringen är liten.