Arbottna gårdsbutik. Foto: Thomas Lindholm

Arbottna Herrgård håller som bäst på att planera utbudet under sommaren. Klart är att det kommer att vara en trevlig café- och barservering i den helt nybyggda verandan. På den nya utsiktsplatsen mot Maren blir det förhoppningsvis fina grillkvällar, och som alltid möjlighet till aktiviteter som boule, krocket och kubb.

Gårdsbutiken öppnar igen efter pandemin med utställningar och konsthantverk. Gårdens egenodlade grönsaker kommer också att säljas. Grönsakerna odlas i herrgårdens gamla köksträdgård söder om herrgårdskullen.


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 2, 2022

Bostadspriserna upp i Haninge

Priserna på villor i Haninge ökade markant under 2021, enligt siffror från Svensk mäklarstatistik. Villorna ökade med drygt 15 procent. Medelpriset på en villa var 5,5 miljoner kronor.

Musköloppet 30 år

Inställt lopp 2020 och 2021 på grund av pandemin. Nu håller man tummarna för att det ska bli ett lopp i sommar.

Rune Andersson är en av Muskös äldre, som nu har lämnat oss

Rune Andersson var född och uppvuxen på Muskö, Risdal. När familjen sålde Risdal styckade man av en tomt och byggde ett hus dit familjen flyttade och det döptes till Runeborg.

Marinen vill ha tips på ubåtsobservationer

Marinen uppmanar öbor i skärgården att rapportera in misstänkta observationer.