“Hej
I somras hade vi jätteproblem med en kompakt ström av getingar (den vanliga) på en av våra uteplatser på landstället på Muskö.

De flög in i ett hål under taknocken. Jag stod med dammsugaren i timmar och fyllde påsen med getingar men efter någon dag var det lika många igen som surrade in genom hålet.

Till slut gav jag upp. Vågade mig inte upp på vinden så länge getingarna var igång. Idag fattade jag mod (jag vet att alla dör på vintern) och kröp in!

Getingboet var byggt från golv till tak ned mot taknocken. Enligt uppgift kan de bli upp till en fotbolls storlek. Detta var 60 cm i diameter! Sveriges största?

Stefan Wegnelius”

 


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 2, 2022

Obelisken vid Ludvigsberg 200 år

Adolf Ludvig Levin avled 1807. År 1821 upprestes en 5.5 meter hög obelisk nordväst om herrgården som ett minnesmärke över honom.

”Ukrainacafé” på Björkdals Gård

Helgen 2-3 april var det insamling för Ukraina – Rädda Barnen hos familjen Öhman. Dom hade öppnat upp ett café i logen bredvid sin gårdsbutik.

Bil fattade eld

Onsdagen den 26 januari larmades räddningstjänsten till en brinnande bil på Muskövägen vid Himmelsö. Trafiken påverkades i båda riktningarna.

Kallelse till årsmöte i Muskö hembygdsförening

Kallelse till årsmöte i Muskö hembygdsförening. Tid: Lördag 28 maj klockan 13.00. Plats: Grytholmen, Dansbanan