“Hej
I somras hade vi jätteproblem med en kompakt ström av getingar (den vanliga) på en av våra uteplatser på landstället på Muskö.

De flög in i ett hål under taknocken. Jag stod med dammsugaren i timmar och fyllde påsen med getingar men efter någon dag var det lika många igen som surrade in genom hålet.

Till slut gav jag upp. Vågade mig inte upp på vinden så länge getingarna var igång. Idag fattade jag mod (jag vet att alla dör på vintern) och kröp in!

Getingboet var byggt från golv till tak ned mot taknocken. Enligt uppgift kan de bli upp till en fotbolls storlek. Detta var 60 cm i diameter! Sveriges största?

Stefan Wegnelius”

 


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 2, 2022

Föreningsnytt – Muskö IF

Några nyheter från Muskö IF: Simskolan drar igång till sommaren nere vid Ersholmen. Motionsbingo – Söndagen den 15/5

Statsministern besökte Berga

Magdalena Andersson besökte i mitten av februari Haninge garnison, där hon fick veta mer om marinens arbete under en presentation som hölls av marinchefen och förbandscheferna för fjärde sjöstridsflottiljen och Stockholms amfibieregemente.

Kvinna smygfilmades i duschen

En 30-årig man har blivit dömd för att ha ägnat sig åt kränkande fotografering på örlogsbasen. Han filmade en kvinna när hon duschade i ett duschrum.

Marinen vill ha tips på ubåtsobservationer

Marinen uppmanar öbor i skärgården att rapportera in misstänkta observationer.