“Hej
I somras hade vi jätteproblem med en kompakt ström av getingar (den vanliga) på en av våra uteplatser på landstället på Muskö.

De flög in i ett hål under taknocken. Jag stod med dammsugaren i timmar och fyllde påsen med getingar men efter någon dag var det lika många igen som surrade in genom hålet.

Till slut gav jag upp. Vågade mig inte upp på vinden så länge getingarna var igång. Idag fattade jag mod (jag vet att alla dör på vintern) och kröp in!

Getingboet var byggt från golv till tak ned mot taknocken. Enligt uppgift kan de bli upp till en fotbolls storlek. Detta var 60 cm i diameter! Sveriges största?

Stefan Wegnelius”

 


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 2, 2022

Polisrapport Muskö

Under perioden 1 jan till 30 mar har det upprättats 16 ärenden med brotts- eller händelseplats på Muskö, vilket är färre än motsvarande period förra året.

Väderöversikt – Den tveksamma vintern 2022

Det nya året blev till en början ganska milt. Nästan alla dygn var det någon gång plusgrader dagtid och varierande kring noll på nätterna.

Bostadspriserna upp i Haninge

Priserna på villor i Haninge ökade markant under 2021, enligt siffror från Svensk mäklarstatistik. Villorna ökade med drygt 15 procent. Medelpriset på en villa var 5,5 miljoner kronor.

Marinen vill ha tips på ubåtsobservationer

Marinen uppmanar öbor i skärgården att rapportera in misstänkta observationer.