Ivar föddes och växte upp på Muskö. Redan som liten fick han hjälpa till på gården Ersholmen med mångahanda sysslor. Allra bäst trivdes Ivar när han tog roddbåten och gav sig ut på fiskefärd. Det är många gäddor som dragits upp av Ivars armar.

Efter skolgången fick Ivar tjänst hos Olssons på Skarpa gård där han lärde sig allt inom jordbruket. 1965 träffade han May och 1966 gifte dom sig. De fick tre barn.

Ivar blev anställd av Skanska som cementarbetare, bland annat har han sett till att många hus i Stockholm har fått en starkare grund.

En starkare grund fick även Ivar när han tog emot Jesus i sitt hjärta. Ivar var äldstebroder i Haninge Pingstkyrka.

Ivar hade ett stort och varmt hjärta för alla han träffade. Det är ett stort tomrum efter Ivar. saknar honom men är tacksam för att ha haft en sån fin broder.

Ivars Gudstro har skapat en trygg och fridfull atmosfär i hemmet på Lövstaholm.

Må du vila i frid käre broder.

Din lillebror Einar


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 4, 2020

Annons
Wasströms Fest-Tält Banner

Företag på Muskö – Naturnära Massage

Med naturen inpå knuten och trädtopparnas inramning av den mysiga gäststugan vid Torpa tar Sofia Hermelin emot sina kunder.

Föreningsnytt – Muskö Pensionärsförening

10 september var det utomhusbingo på Grytholmen för alla intresserade i Muskö pensionärsförening.

Spiggvåg slår ut gädda och abborre

Storspigg håller på att ta över delar av Östersjön vilket slår hårt mot återväxten av abborre och gädda i vikarna. Forskare har analyserat data från 40 års provfiske i 500 grunda vikar längs Östersjökusten.

Arbottna Horse Show kunde genomföras trots pandemin!

Muskö Hästsportförening är en ideell förening som bedriver hästsportsverksamhet och fälttävlan på Arbottna Gård på Muskö. Föreningen bildades 2016 och har idag ett 30-tal medlemmar.