Den 9 februari avled Birgitta Rydbeck i en ålder av 93 år. Hon föddes och växte upp på Muskö. Mellan 1923 och 1940 tjänstgjorde hennes far Fritjof Tidström som präst här på ön. Hon var yngst i en syskonskara på fem barn.

Vi vill här särskilt uppmärksamma hennes kulturgärning på Muskö. Tillsammans med sin man hade Birgitta en stiftelse – Carl-Axel och Birgitta Rydbecks stiftelse – som delat ut pengar till kyrkan och hembygdsföreningen.

Församlingen har fått två silvervaser tillverkade av silversmeden Jan Dahlbeck. Kostnaderna för de båda vaserna uppgick till 68.000 kronor.

Hembygdsföreningen har fått bidrag på 107.500 kronor för att genomföra projektet att flytta östra rotens fattigstuga till Grytholmen.

Birgitta ville med detta hedra sin barndoms hembygd och erinra om den tid hennes familj var bosatta på Muskö. Vi minns henne med stor tacksamhet.

Styrelsen i Muskö hembygdsförening


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Som medlem får du MUSKÖBLADET hem i din brevlåda.

Läs mer här!


Ur Musköbladet nr 2, 2019

Väderöversikt

Vinter och vår. Januari – mars 2019. Hon kom som ett yrväder, stormen Alfrida, en hård, nordvästlig, byig vind, och så inleddes det nya väderåret den 2e januari. En hel del träd föll, men ändå klarade sig vår del av skärgården bra jämfört med vad som hände uppe i Roslagen med stora långvariga elavbrott, vilket vi nästan förskonades ifrån.

De Vilda Blommornas Dag – 16 jun 2019 på södra Muskö

Lättsam vandring på enskild bilväg och lättgången stig till klippor och sandstrand vid havet. Vi tittar på vanliga och lite ovanligare växter utmed vägen och på stränderna.

Musköbasen växer

Från och med slutet av förra året har flyttlassen börjat rulla från marinstabens tidigare adresser i Stockholm till Muskö. Flytten sker successivt och beräknas bli klar under första halvåret 2019.

Havsörnarna räknade

Fågelintresserade var ute i terrängen den 2 mars och räknade havsörnar.