Natten mot söndagen den 2 december greps två utländska medborgare inne på basen. Männen hade tagit sig över stängslet. De misstänks för intrång vid mer än ett tillfälle under perioden 30 november till 2 december.

Det rör sig om två utländska medborgare, en 32 årig belgare och en 33-årig britt. De upptäcktes av en skyddsvakt som när de ignorerade order avlossade varningsskott.

Under förhör har de uppgett att de turistade i området och är mycket intresserade av bunkeranläggningar. De trodde att Musköbasen var avmilitariserad och övergiven.

Södertörns tingsrätt beslutade att båda skulle häktas på sannolika skäl misstänkta för otillbörligt tillträde till skyddsobjekt.

Anklagelserna mot männen utökades senare att även omfatta olovlig avbildning av skyddsobjekt samt för obehörig befattning med hemlig uppgift. Om männen fälls kan detta ge mellan två och fyra års fängelse. Säkerhetspolisen är inkopplad på ärendet.


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Som medlem får du MUSKÖBLADET hem i din brevlåda.

Läs mer här!


Ur Musköbladet nr 1, 2019

Grovt olaga hot

Det var vad en man på Muskö gjorde sig skyldig till när han hotade två män med en kolsyrerevolver förra året. Nu har han dömts till samhällstjänst och ska betala skadestånd.

Skidresa med Muskö IF

Söndagen den 24 mars 2019 anordnar Muskö IF en skidresa till Romme Alpin, Borlänge.

I naturen…

…från min horisont. Höst/förvinter 2018.

Jultåg

Muskö hästsportförening har gjort det till en tradition att rida runt bland annat Skarpa- och Altorpsvägen.