Högsta och lägsta temperaturens variation på Muskö mellan oktober och december 2018.

Vädret på Muskö, oktober-november-december 2018.

Oktober.

Omkring 10-15 grader var en vanlig maximitemperatur under nästan hela månaden. Varmast var det den 5e då det blev18 grader, en liten brittsommar några dagar i förväg. Minimitemperaturerna varierade och närmade sig nollan vid några tillfällen. Det kom till och med ett litet kalluftutbrott med nordliga vindar och ett par minusgrader alldeles före oktobers slut.

Nederbörden blev 41,5 mm fördelat på 14 av de 31 dygnen. Nästan allt föll som regn med små mängder varje gång utom den 30e då det kom 16.5 mm. Dessförinnan hade det snöat lite dagarna innan, vilket alltså regnade bort.

Nästan alla oktoberdygnen hade växlande molnighet. Inget dygn var helklart, bara 4 var helmulna.

En disig period med dimmoln och höga slöjmoln var det i mitten av månaden.

November.

Första hälften av denna månad var det stabilt mellan 5 och 10 plusgrader dygnet runt. I slutet kom nordliga och västliga vindar med lite kallare väder.

Nederbörden blev sparsam, 35.5 mm fördelat på 13 av de 30 dygnen, alltid relativt små mängder varje gång. Månaden kom att ”gå till historien” som fuktig, mulen, disig och därmed mörk.

16 av de 30 dygnen var helmulna. Bara ett dygn var det helklart.

Den 25e kom lite snö som låg kvar något dygn samtidigt som det ”flottade på”, alltså lätt isläggning, som dock inte blev bestående.

December.

Dygnens maximala temperaturer varierade mellan noll och några plusgrader. Inte ett enda dygn var det tydliga minusgrader dygnet runt även om det var nära den 21e-24e. Högsta noteringarna blev 7.5 grader den 2e-3e och den lägsta noteringen blev -9.0 grader natten till julafton.

Nederbörden blev 38.5 mm fördelat på 19 decemberdygn. Nästan allt kom som regn och i små mängder. Största mängden 12 mm regn kom redan den 1e. Lite kom som snö den 15e-17e, då vi hade ca 5 cm snötäcke samtidigt som det var isläggning i viken. Såväl is som snö smälte sedan bort den 19e-20e. Den 23e-25e var det dags igen och nu blev det lite is i inre Hammarviken och dessutom ett tveksamt snötäcke på någon centimeter. Såväl is som snö blev kvar fram till nyårsafton.

December blev liksom november mörk. Hela 18 av de 31 dygnen var helmulna. Inget dygn var helklart.

Vid Hammarviken den 1/1 2019 Bengt B

Högsta och lägsta temperaturens variation på Muskö mellan oktober och december 2018.

Oktober:

 • Nederbörd: 41,5 mm
 • Nederbördsdagar: 14 av 31
 • Klara dagar: 0 av 31
 • Mulna dagar: 4 av 31

November:

 • Nederbörd: 5,5 mm
 • Nederbördsdagar: 13 av 30
 • Klara dagar: 1 av 30
 • Mulna dagar: 16 av 30

December:

 • Nederbörd: 38,5 mm
 • Nederbördsdagar: 19 av 31
 • Klara dagar: 0 av 31
 • Mulna dagar: 18 av 31

Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Som medlem får du MUSKÖBLADET hem i din brevlåda.

Läs mer här!


Ur Musköbladet nr 1, 2019

Efterlysning!

Vi efterlyser berättelser om personer som var nybyggare under pionjärtiden på våra tomtområden här på Muskö, antingen det är/var du själv eller någon anhörig eller bekant. Det kan vara korta eller långa berättelser.

Jultåg

Muskö hästsportförening har gjort det till en tradition att rida runt bland annat Skarpa- och Altorpsvägen.

Resan har börjat i Föreningen Muskö Hembygdsgård.

En helt ny styrelse skall försöka undersöka möjligheten om tillbyggnad av den gamla hembygdsgården med samlingslokal och kök. Vilka behov anser Musköborna att de har?

Årsmöte

Muskö Hembygdsförening har årsmöte vid Grytholmen den 25 maj.