Högsta och lägsta temperaturens variation på Muskö mellan april och juni 2021.

Väder april-juni.

April.
Kanske förväntades s.k. aprilväder och det blev det vid ett par tillfällen. Se nedan. Dygnens maxtemperaturer varierade mellan 10 och 15 grader. Varmast var det den 20e med 17 grader, minimitemperaturerna rörde sig kring nollan, ibland lite över, ibland lite under. Kallast var natten till den 25e med 2.5 minusgrader.
Nederbörden blev liten, bara 13 mm fördelat på 11 av de 30 dygnen. Den 9e och den 22e-24e föll byar som innehöll såväl regn som snö och hagel, visserligen små mängder men dock aprilväder.
De flesta dygnen hade växlande molnighet. Tre var helklara och ett dygn var helmulet.

Maj.
En vecka in i maj kom vårvärmen. Maximitemperaturerna rörde sig kring 15-20 plusgrader och på nätterna var det i regel 5-10 plusgrader. Ingen gång var det under noll. Varmast var det den 13e med 24 plusgrader.
Nederbörden blev riklig, hela 121 mm föll fördelat på 15 av de 31 dygnen. Mest föll 24e-27e med omkring hälften av månadens nederbörd. Då var det blött och en del områden översvämmades.
4 av de 31 majdygnen var helklara, 4 var helmulna. Resten hade växlande molnighet.

Juni.
Från en lite svalare inledning blev det varmare med många dagar omkring 25-gradersstrecket från den 5e och månaden ut. Varmast var det den 22e med 29 plusgrader. Svettigt. Minimitemperaturerna hängde med uppåt och hamnadepå omkring 15 plusgrader under samma period.
Nederbörden blev sparsam, bara 16.5 mm för hela månaden. Regnet föll under 9 av de 30 dygnen. Mest föll den 24e-27e med 12 mm och då i samband med åska. Åskan mullrade några gånger till under juni.
Inget av de 30 dygnen var helmulna, flertalet hade växlande molnighet och 12 var faktiskt helklara, s.k. semesterväder.

Om nederbörden allmänt under hela perioden.
Regnet har fallit mycket ojämnt, vilket betyder att min regnmätare kan damma torr medan en åskskur med 10-tals mm passerar inom synhåll. Flera sådana situationer har det varit de sista 3 månaderna.
Vid Hammarviken i månadsskiftet juni-juli. Bengt B

Högsta och lägsta temperaturens variation på Muskö mellan april och juni 2021.

Högsta och lägsta temperaturens variation på Muskö mellan april och juni 2021.

April:

 • Nederbörd: 13 mm
 • Nederbördsdagar: 11 av 30
 • Klara dagar: 3 av 30
 • Mulna dagar: 1 av 30

Maj:

 • Nederbörd: 121 mm
 • Nederbördsdagar: 15 av 31
 • Klara dagar: 4 av 31
 • Mulna dagar: 4 av 31

Juni:

 • Nederbörd: 16,5 mm
 • Nederbördsdagar: 9 av 30
 • Klara dagar: 12 av 30
 • Mulna dagar: 0 av 30

Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 3, 2021

Vattnet har blivit bättre i Stockholms skärgård

Sikten har under sommartid ökat med över en meter i delar av inre skärgården under de senaste sex åren. Förbättringen kan kopplas till minskad kvävetransport. Mindre näring ger färre växtplankton och därmed ett klarare vatten. Enligt rapporten...

Musködagarna

Företagarna på Muskö arrangerade den 3 och 4 juli Musködagarna för att visa vad ön har att erbjuda.Butiker, fik och restauranger är förstås verksamma hela sommaren, och en del av dem hela året, men just den här helgen har de gått samman för att få...

Ingen storloppis i år

Efter många och långa funderingar fram och tillbaka, har vi nu, den sista juni, fattat ett beslut. Det kan helt enkelt inte bli nån stor loppis i hembygdsgården i år heller. Max 600 personer, ingen trängsel och ordentliga avstånd, det låter inte...

Historien om Muskös första bilkollision i slutet av 1940-talet

Med åren brukar de flesta gåtorna lösas och nu kan det äntligen berättas historien om när Muskö lyckades få sin första trafikolycka och detta trots att det bara fanns en buss och en bil på ön. Bakgrunden var i korthet att Nynäsbanan hade en buss...