Foto: Stockholms Hamnar

Nu är den nya hamnen Stockholm Norvik redo att ta emot fartyg från hela världen.

När man åker över Yxlöbron kan man se de väldiga hamnkranarna längst ner i Yxlösundet.

Norviks hamn ägs av Stockholms Hamnar, består av två delar, en containerterminal som opereras av Hutchison Ports och en roroterminal som drivs i Stockholms Hamnars regi.

En så stor anläggning blir naturligtvis aldrig helt färdig och det kommer att byggas vidare och utvecklas under många år framöver.

För att minska belastningen på vägnätet kommer en stor del av varorna att fraktas på järnväg och på pråmar upp genom Södertäljeviken.

Foto: Stockholms Hamnar


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 3, 2020

Ny evenemangskalender

En ny evenemangskalender lanseras nu på Visit Haninges hemsida. Där skall besökare själva kunna sätta ihop paket av aktiviteter under en viss tidsperiod, och få all information som kontaktuppgifter och transporter lättillgängligt istället för att behöva leta runt på de enskilda företagens hemsidor.

Monsterbarn föddes på Muskö

Eva Whitebrook, journalist och sommarbo på Muskö sedan 46 år tillbaka, har skrivit den nya barnboken Vi är monsterbarn, utgiven på Rabén & Sjögren. En bok om att det mesta ordnar sig, bara man får vara sig själv.

Gårdsbutiken och galleriet på Arbottna öppnat för säsongen

Drömgården Arbottna Säteris Gårdsbutik och Galleri öppnade lördagen den 4 juli. Gårdsbutiken drivs tillsammans med hantverkare från Muskö eller som har någon koppling till ön. Det finnas vackra bruks- och prydnadsföremål i keramik, textil, trä mm. Välkomna!

Monumentet 90 år

På toppen av Kapellön reser sig monumentet vida synligt över Mysingen. Det har numera i olika sammanhang blivit en symbol för Muskö.