Under perioden 1 oktober till 22 december 2021 har 15 ärenden med (brotts)plats på Muskö upprättats vid polisen.

Under samma period 2020 upprättades 24 ärenden. De enskilt mest frekventa ärendena är likt förra kvartalet viltolyckor. De angivna tiderna för de sju senaste olyckorna, som alla skett på Muskövägen, är 16.00-18.00 och 20.00-23.00.

Var rädda om er och era medtrafikanter. Köp er tid att reagera genom att sänka hastigheten och ha era mobiler kopplade till bilen eller en handsfree.

De båtrelaterade stöldbrotten avtog markant efter toppen i september men likväl så har vi tre ärenden med brottsplatsen på Muskö under oktober. Utifrån tiden på året vill vi från polisen flagga för att antalet bostadsinbrott generellt ökar under de mörka månaderna och speciellt runt storhelgerna.

Mörkret ger skydd och det blir lätt för gärningspersonerna att se om någon är hemma eller ej (oskottat, snö på brevlådan, bilspår i snön efter bil osv.) Vi ser ingen trend med inbrott på Muskö men håll utkik och tipsa polisen om magkänslan säger ”de där hör inte hemma här”.


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 1, 2022

Vaccinkrav för anställning i kommunen

Haninge kommun har infört vaccinationskrav för alla typer av nyanställningar – tills vidare anställningar, visstids- och timanställningar samt för praktikanter.

Väderöversikt – Musköväder, senhöst-förvinter 2021

Väderöversikt oktober till december 2021. Temperaturer, nederbörd och iakttagelser av väder och natur.

Skridskoåkning på hockeyrinken

Tack till Håkan Öhman och Marcus Söderström som kämpar tidig morgon och sen kväll med att spola hockeyrinken så fort det är minusgrader ute.

130 dagar på sjön

Bertil Oskarsson är född på Muskö och har levt och arbetat på ön under större hela sitt liv. Tillsammans med sin fru, tre hundar och en katt bor han i ett hus som han byggde själv bara 300 meter från sitt barndomshem.