Under perioden 1 jan till 30 mar har det upprättats 16 ärenden med brotts- eller händelseplats på Muskö, vilket är färre än motsvarande period förra året.

Gällande de sex viltolyckor som anmälts under perioden har alla inträffat på Muskövägen och de flesta mellan 16.30-18.30, gissningsvis när de flesta är på väg hem från jobbet.

Natten mot måndagen den 31 januari stals båtmotorer från två platser på Muskö och flera båtägare drabbades. Det är tyvärr svårt att förutse när och var båttjuvarna skall slå till längs vår kustlinje.

Utifrån tidigare års mönster kan både vi från polisen och ni som båtägare ändå få en bild av när vi ska vara extra alerta. Förra året kom, likt i resten av regionen, en tydlig stöldvåg i september.

 

Majoriteten av brotten gäller tillgrepp av motorbåt och stöld av båtmotor.

Majoriteten av brotten gäller tillgrepp av motorbåt och stöld av båtmotor.


Bli medlem!

Stöd Muskö Hembygdsförening genom att bli medlem.

Genom ditt medlemskap stödjer du vården av Muskös kulturarv.

Som medlem får du under året fyra nummer av vår tidning Musköbladet där vi presenterar det som händer i vår socken i nutid och uppsatser om bygdens historia.

 

Läs mer!


Ur Musköbladet nr 2, 2022

Musköduo ”Årets företagare”

Sveriges största båtskrot är baserad på Lugnet. Maria Rindstam och Josefin Arrhènborg startade Båtskroten 2007.

Våfflor efter mässan i Muskö kyrka

Efter gudstjänsten med små och stora, den 27 mars, hämtade ett traktorsläp upp de som ville och begav sig till friluftsmuseet på Grytholmen.

Stort getingbo – hela 60 cm i diameter

I somras hade vi jätteproblem med en kompakt ström av getingar (den vanliga) på en av våra uteplatser på landstället på Muskö.

Väderöversikt – Den tveksamma vintern 2022

Det nya året blev till en början ganska milt. Nästan alla dygn var det någon gång plusgrader dagtid och varierande kring noll på nätterna.